skip navigation
ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1932

BLOG

Τα νέα μας, χρήσιμα άρθρα, συνταγές κ.λπ.

Πόσο πολύτιμες είναι οι μέλισσες για τον πλανήτη!

Ήξερες ότι οι μέλισσες είναι το πολυτιμότερο έμβιο ον στον πλανήτη;

Κολικός νεφρού: Τι ρόλο μπορεί να παίξει το μέλι ρείκι

Είναι γνωστό ότι κάθε τύπος μελιού είναι ευεργετικός για την υγεία του ανθρώπου.

Ρακόμελο: Το Κρητικό σφηνάκι που έγινε μόδα

Το ρακόμελο είναι το γλυκό σφηνάκι που ανάβει τα αίματα και έγινε πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα!

Πολλά βραβεία για το μέλι ΡΩΜΑΝΑΚΗΣ

Η οικογένεια Ρωμανάκη είμαστε πολύ περήφανοι γιατί τα προϊόντα μας κέρδισαν 3 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας

Ο κύκλος ζωής της μέλισσας

Οι εργασίες που πραγματοποιούν οι εργάτριες μέλισσες ποικίλει ανάλογα με την ηλικία τους. Μόλις γεννηθεί αναλαμβάνει τον καθαρισμό των κελιών. Έπειτα όσο περνάνε οι μέρες…

Πώς μας ωφελεί το μέλι

Παλαιότερα, το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο. Περιέχει φυτικές ενώσεις και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το μέλι είναι ιδιαίτερα υγιεινό όταν χρησιμοποιείται αντί ζάχαρη, η οποία είναι 100% κενές θερμίδες.

Οι 9 ωφέλειες που θα έχετε αν τρώτε μέλι κάθε μέρα

Αν αρχίσετε να τρώτε μέλι κάθε μέρα, θα μπορείτε να κοιμάστε καλύτερα, θα βελτιώσετε τη μνήμη σας και θα έχετε πιο καθαρό δέρμα, μεταξύ άλλων ωφελειών. Αξιοποιήστε όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες που έχει το μέλι για την υγεία σας.

Κρητικά μυζηθροπιτάκια με μέλι

Από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γλυκά του νησιού, τα μυζηθροπιτάκια δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην τα δοκιμάσει. Τα φτιάχνουμε πολύ συχνά της Τυρινής και μετά το Πάσχα που βρίσκουμε εύκολα μυζήθρα.

Προστατευόμενο το Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον Σεπτέμβριο του 2017 την αίτηση καταχώρισης του ελληνικού προϊόντος «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» (Pefkothymaromelo Kritis) στο μητρώο των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το μέλι και τα 8 πιο σημαντικά οφέλη του

Ένα από τα πιο παλιά και σημαντικά γλυκαντικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, το μέλι, έχει ευεργετική δράση και του αξίζει να… πάρει τη θέση της ζάχαρης.