Ρακόμελο: Το Κρητικό σφηνάκι που έγινε μόδα
Το ρακόμελο είναι το γλυκό σφηνάκι που ανάβει τα αίματα και έγινε πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα!
Από τα πιο διαδεδομένα μετά τη ρακή πίνεται τόσο καλοκαίρι όσο και το χειμώνα ζεστό μόλις φτιαχτεί.
Η αρωματική γεύση του μας παρασύρει να πιούμε περισσότερο και γι αυτό θέλει προσοχή.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, οφείλεις να το κάνεις, αλλά ένα αρκεί, δεν χρειάζεται δεύτερο.
Η καλή παρέα είναι προϋπόθεση και αφορμή για να το πιούμε.
- ΜΕΡΙΔΕΣ: 250 ML
- ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 5 ΛΕΠΤΑ
- ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 5 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 250 ml ρακή
- 2 ΚΣ μέλι
- 2 στικ κανέλας
- 4 γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα πάντα αρκετά μεγαλύτερη από την ποσότητα που θέλω να φτιάξω(για να μην πάρει φωτιά) και σε μέτρια φωτιά ρίχνω τη ρακί.
- Προσθέτω το μέλι, τα στικ της κανέλας και τα γαρύφαλλα.
- Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
- Βγάζω από τη φωτιά, με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τις κανέλες, τα γαρύφαλλα και το βάζω στην καράφα της ρακής.
- Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Πηγή: paxxi.gr